Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tender za prenose sednica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 11. 2010.

Izvor: Pregled

Tender za prenose sednica


Skupštinski budžet za 2011. trebalo bi da bude 1,8 milijardi dinara

Beograd - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je juče da će republički parlament naredne godine, ukoliko bude dobio dovoljna finansijska sredstva iz budžeta, organizovati tender za prenose skupštinskih zasedanja do uvođenja parlmentarnog kanala.

„Da li će to biti RTS ili neka druga medijska kuća zavisi od toga kakav će rezultat biti na tenderu. Uvođenje parlamentarnog kanala još uvek je sa finansijskog aspekta nejasno“, rekla je Đukić-Dejanović Tanjugu.

Predsednica je navela da bi skupštinski budžet za narednu godinu trebalo da bude 1,8 milijardi dinara i da veruje da će Ministarstvo finansija naći modus da toliko i bude izdvojeno iz republičkog budžeta.

Ta sredstva su, prema njenim rečima, nešto viša nego što je to ministarstvo planiralo, ali su neophodna pre svega zbog kvalitetnijeg funkcionisanja najvišeg zakonodavnog tela u zemlji.

Ona je dodala da je parlamentu neophodno 1,8 milijardi dinara kako bi funkcionisao kao i do sada, organizovao značajne manifestacije u 2011. godini, poput Parlamentarne skupštine OEBS, zaposlio bar 10-ak visokoobrazovanih ljudi, ali i opremio e-parlament.

„Razgovaraćemo još i verujem da će se naći modus da nam ta sredstva, koja neće obezbediti ni povećanje plata, ni bolji standard poslanicima, nego kvalitetnije funkcionisanje parlamenta, biti izdvojena“, rekla je predsednica srpskog parlamenta.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi