Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Savet za štampu raspisao konkurs za nove članove Komisije za žalbe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2019.

Izvor: Savet za štampu

Savet za štampu raspisao konkurs za nove članove Komisije za žalbe

Upravni odbor Saveta za štampu raspisao je konkurs za tri predstavnika civilnog društva, odnosno javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu.

Kandidate za predstavnike javnosti mogu predlagati udruženja građana, nevladine, strukovne i obrazovne organizacije koje se bave: medijima, slobodom govora, zaštitom ljudskih, manjinskih, dečjih prava i rodne ravnopravnosti, zaštitom zakonitosti i vladavine prava, promovisanjem transparentnosti rada nosilaca javne vlasti i vršilaca javnih funkcija, kao i borbom protiv korupcije i monopola.

Kandidate mogu predlagati i organizacije članice Saveta za štampu.

Predloženi kandidati moraju da budu državljani Republike Srbije, da poseduju profesionalne i moralne kvalitete, da budu osobe sa visokim ličnim integritetom i autoritetom u oblasti kojom se bave, kao i da poznaju i prihvataju Kodeks novinara Srbije, Statut Saveta za štampu i Poslovnik o radu Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Konkurs je otvoren do 12. jula 2019. godine.

Predlozi za predstavnike javnosti podnose se uz biografiju i pisano obrazloženje na adresu: Savet za štampu, Francuska 5/7, 11000 Beograd ili na imejl: office@savetzastampu.rs

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi