Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kanal 9 ne duguje porez, vlasnica čeka ispunjenje obećanja Olivere Zekić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 06. 2019.

Autor: FoNet Izvor: N1

Kanal 9 ne duguje porez, vlasnica čeka ispunjenje obećanja Olivere Zekić

Novosadska televizija Kanal 9, čija vlasnica i direktorka Maja Pavlović je nedavno štrajkovala glađu ukazujući na probleme sa državom, nalazi se u poreskoj preplati, saznaje FoNet posle postupka poreske kontrole koji je trajao tri i po godine.

Jedan od zahteva Maje Pavlović tokom štrajka glađu bio je upravo da se reši spor Kanala 9 i Poreske uprave, na čije rešenje se žalila.

Poreska uprava je 2016. godine donela rešenje o prinudnoj naplati u iznosu od 254.569,20 dinara za neplaćene poreze i doprinose. U drugom, ponovnom postupku, Poreska uprava je konstatovala da ne postoji osnov za obračun poreza novosadskom Kanalu 9.

Maja Pavlović rekla je za FoNet da duže od tri godine nisu mogli da dobiju odluku o žalbi koja je konačno stigla juče. Upitana da prokomentariše trenutnu situaciju, ona kaže da je "i dalje teško, ali se stvari pomeraju sa mrtve tačke".

"Vidi se pomak, situacija se rešava, dajemo sve od sebe da budemo strpljivi koliko god je moguće u ovom momentu. Čekamo da vidimo rezultate konkursa u gradu i Republici, ali čekamo i ispunjenje obećanja Olivere Zekić iz Regulatornog tela za elektronske medije da će nam OFPS vratiti 400.000 dinara", rekla je Pavlović za FoNet.

Maja Pavlović je 23 dana štrajkovala glađu zbog loših uslova u kojima se nalazila njena televizija, ali i drugi lokalni mediji.

Posle sastanka sa predsednicom Vlade Ane Brnabić, Pavlović je prekinula štrajk i do sada su ispunjena tri od ukupno devet njenih zahteva, a kaže da je "i dalje u svakodnevnoj komunikaciji" sa predstavnikom kabineta premijerke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi