Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Da li vlast priprema akcije seče kablova u vlasništvu SBB?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 07. 2019.

Izvor: N1

Da li vlast priprema akcije seče kablova u vlasništvu SBB?

SBB je saopštio da do United Grupe, u okviru koje posluje ova kompanija, svakodnevno stižu informacije da se sprema akcija nelegalne seče optičkih i koaksijalnih kablova koji pripadaju mreži SBB.

"Posle zlonamernog poziva gradskog činovnika Gorana Vesića da građani treba da se okrenu protiv SBB-a iznoseći neistine o nelegalnim kablovima, postavljamo pitanje institucijama u Srbiji da li se prvi put u istoriji priprema uništavanje imovine stranom vlasniku od države", navodi se u saopštenju SBB-a.

Kompanija navodi da su javnosti već predočili da poseduju sve legalne ugovore koje im decenijama omogućavaju da posluju u Srbiji.

"I pored toga što smo javnosti predočili da posedujemo sve legalne ugovore koji nam decenijama omogućavaju zakonski rad u Srbiji, državni funkcioneri poput Vesića, koji su javno obećali da će nas tužiti i koje smo u tome podržali sa uverenjem da ćemo na sudu biti u prilici da dokažemo da je pravda na našoj strani, doneli su izgleda odluku da ponište svako pravo u državi Srbiji. Nisu nas još tužili, ali zato kad god su u prilici iznose neistine da nanosimo štetu građanima, podstičući svoje pristalice na mržnju prema kompaniji", navodi SBB.  

Prema informacijama koje poseduju, kažu, priprema se grupa lažnih "dobrovoljaca" koji će uz javno i tajno huškanje vlasti, otpočeti seču kablova SBB-a po zgradama.  

"Upozoravamo nadležne institucije u Srbiji, da ukoliko se na bilo koji kabl u vasništvu kompanije SBB primeni sila i onemoguće korisnici da prate program, da ćemo ukoliko policija ne reaguje, pored tužbi, morati i da otpočnemo proces odbrane naše imovine i prava na slobodan rad", saopštio je SBB.  

Kompanija SBB, dodaju, redovno plaća struju "JP EPS – Snabdevanje" za sve potrošače u okviru SBB-a, kao što su upravne zgrade, habovi, data centri, poslovnice i sl.

"Posedujemo ugovore i dokumentaciju koja dokazuje da oko milion evra godišnje plaćamo struju EPS-u za ove potrebe. Naša oprema koja se nalazi u stambenim jedinicama služi isključivo za isporuku kvalitetnog signala, odnosno usluga televizije, interneta i fiksne telefonije tim istim stambenim jedinicama. Važno je istaći da naši pojačivači signala imaju manju potrošnju struje od najslabije sijalice", naglašava se u saopštenju.  

Na identičan način, dodaju, električnu energiju koriste i ostali telekomunikacioni i kablovski operatori, bilo privatna, bilo akcionarska društva, o čemu takođe mogu da javnosti ponudr niz dokaza.  

"Iako u vlasti dobro znaju da SBB kao kablovski operator ima praksu poslovanja kao i svi ostali kablovski i telekomunikacioni operatori u Srbiji, nastavljaju da progone samo kompaniju SBB neistinitim optužbama, stvarajući na taj način u javnosti lažnu sliku, čime se SBB stavlja u nejednak položaj i narušava nam se ugled", kažu iz SBB-a.

Ukoliko posle medijskih napada i hajke protiv naše kompanije državni organi zaista pripremaju i akcije uništenja imovine jednog od najvećih investitora u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, biće to najžešći nezakonit napad na neku kompaniju koji neće proći bez alarmiranja celokupne domaće i svetske javnosti, rekli su. 

"Apelujemo na sve naše korisnike ako primete da je oštećena imovina SBB i da zbog toga ne mogu da prate program da nas odmah obaveste", dodaje se u saopštenju.

Kompanija SBB je deo United Grupe u okviru koje posluje i N1.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi