Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poverenik: Srbija nije spremna za primenu Zakona o zaštiti podataka koji je počeo da se primenjuje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2019.

Izvor: Beta

Poverenik: Srbija nije spremna za primenu Zakona o zaštiti podataka koji je počeo da se primenjuje

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović rekao je danas da mnogi koji treba da obavljaju obradu podataka o ličnosti još uvek nisu spremni za primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji je stupio na snagu.

Marinović je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao je da je oko 12.000 subjekata koji vrše obradu a da mnogi nisu spremni zbog dobijanja novih odgovornosti i nadležnosti.

On je naveo da je "rok od devet meseci prekratak".

"Veliki pripreme treba da budu urađene", kazao je Marinović za RTS, dodajući da i pored ranije najave da će tražiti od Skupštine Srbije odlaganje primene tog zakona, nije uspeo jer parlament tokom letnje pauze nije radio.

Marinović je kazao da bi Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti mogao da počne da podiže optužne akte zbog neprimenjivanja, ali da to nije svrha zakona već da se zaštite podaci o ličnosti.

On je naveo da će ta institucija početi preventivno da deluje,  kao i da će najpre upozoravati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi