Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Na RTK zabranjen spot Srpske liste
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 09. 2019.

Izvor: www.radiokim.net

Na RTK zabranjen spot Srpske liste

Radio-televizija Kosova (RTK) odbila je da emituje predizborni spot Srpske liste zbog rečenice "Kada Srbija zove, ja dajem svoj glas“. Srpska lista saopštava da neće "prekrajati predizborni spot".

U saopštenju Srpske liste se navodi da je od njih zatraženo da izbrišu taj deo poruke, ili da rečenicu zamene novom "kada Kosovo zove".

"Obrazloženje koje smo dobili od šefa izbornog tima RTK Lorika Arifaja sadrži sasvim paušalno pozivanje na zakon, ali ne i tumačenje koje smo izborno pravilo ili zakon prekršili svojom predizbornom porukom", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Navode da neće prekrajati svoj predizborni spot, te da "odbijanje RTK da ga emituje shvatamo kao napad na politička prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i slobodu govora, o čemu ćemo izvestiti i najširu međunarodnu javnost".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi