Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kesić: Od kada su nas kupili pritisaka nema, kao Indijanci u rezervatu smo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 10. 2019.

Autor: N1

Kesić: Od kada su nas kupili pritisaka nema, kao Indijanci u rezervatu smo

"Apsolutno, Minja, od kada su ovi kupili Prvu i O2 nikakvih pritisaka nema… Mi smo ostavljeni kao Indijanci u rezervatu. Radite ono što želite iza vaše ograde od 24 minuta". Tako je situaciju u vezi sa svojom emisijom na Televiziji O2 opisao Zoran Kesić gostujući u Novom danu.

Govoreći o pritiscima, on kaže da ih je ranije bilo na mesec dana, kada su se pojavljivali zahtevi da se neka fraza malo ublaži ili da se emisija ne počinje sa Aleksandrom Vučićem.

"Nekada ublažimo, nekada ne. Bilo je da se zainatimo i kažemo da nećemo da pustimo emisiju, ali oni onda da saopšte pravi razlog. I oni puste", objašnjava Kesić s kakvim su se pritiscima sretali autori emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem".

Kada je u pitanju budućnost te emisije na TV O2, on kaže da postoji ugovor do kraja godine, a šta će biti od sledeće godine videće sa televizijom.

Govoreći o političarima, glavnim akterima njegove emisije, Kesić kaže da za emisiju ima i viška materijala, a da političarima odgovara da budu u emisiji jer su tako pred očima javnosti.

"Nismo mi pokazatelj ko je relevantan, ko nije. Činjenica je koga nema u našoj emisiji taj nije bitan. Odavno nismo imali Sašu Radulovića ili Čedu, što govori o njihovoj političkoj težini", ukazuje Kesić.

"Sultan kod kalifa" ili "Vučić trojeručica"

Jedan sandžački medij dolazak turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana najvio je naslovom "Sultan dolazi u posetu Srbiji", a gost Novog dana kaže da je naslov pogrešan i da je trebalo da glasi "Sultan došao u posetu kalifu, tutankamonu ili svecu". On predlaže da se predsednik Srbije proglasi za sveca, posebno pošto dobije orden Srpske pravoslavne crkve, i da se predstavi kao "Vučić trojeručica".

"Jer on dava, ništa za sebe, on samo nama dava", obrazlaže Kesić.

Govoreći o sličnosti dvojice predsednika, Kesić kaže da je ona stilska pošto nose slične sakoe, a tu je i odnos prema novinarima.

"Erdogan je pohapsio mnogo novinara. Otuda možda Vučić u njemu vidi ideal kako bi moglo, bože zdravlja, i ovde na N1 da se zaređa, ima mnogo materijala. Ali, slabo Vučić hapsi novinare", kaže Kesić.

Dodaje da je naslov iz sandžačkog medija ironičan i da ne misli da iko doživljava Erdogana kao sultana.

"Ne vide ni u Istanbulu, Istanbul nije više Erdoganov. Tako će početi i u Beogradu…", kaže gost Novog dana.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi