Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Država izdvaja više od 20 miliona evra godišnje za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 09. 2011.

Izvor: Danas

Država izdvaja više od 20 miliona evra godišnje za medije

Prošle godine iznos državne pomoći medijskom sektoru u Srbiji iznosio je oko 21 milion evra, dok je za ovu godinu opredeljeno oko 25 miliona evra, navodi se u analizi stanja medija u Predlogu medijske strategije.

Kako se navodi, na nivou Republike izdvojeno je približno pet miliona evra u 2011, Autonomne pokrajine Vojvodine približno 3,5 miliona evra, dok je na nivou lokalnih samouprava izdvojeno ove godine približno 16,5 miliona evra.

„Deo ovih sredstava raspodeljuje se javnim preduzećima i ustanovama, čije postojanje je regulisano zakonskim aktima. Deo sredstava se raspodeljuje, putem konkursa, za podsticanje razvoja javnog informisanja putem sufinansiranja najboljih projekata i programa u ovoj oblasti“, navodi se u analizi stanja medija. Kako se još navodi, problem predstavlja činjenica da država nema jedinstvenu evidenciju utrošenih sredstava, kako na centralnom, tako i na pokrajinskom, regionalnom i lokalnom nivou, te je tačan obim i strukturu pomoći gotovo nemoguće utvrditi.

„Dodatno, primetan je i nedostatak efikasnog praćenja realizacije pomoći, evaluacije njenih efekata i adekvatnog izveštavanja. Republika Srbija će pratiti realizaciju dodeljene pomoći, raditi evaluaciju njenih efekata o čemu će adekvatno izveštavati javnost“, predviđa se predlogom medijske strategije.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi