Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odbor i direktor Agencije za borbu protiv korupcije obećavaju bolji odnos prema medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 01. 2020.

Izvor: www.acas.rs

Odbor i direktor Agencije za borbu protiv korupcije obećavaju bolji odnos prema medijima

Na redovnoj sednici Odbora Agencije za borbu protiv korupcije razmatrana je i aktuelna situacija u vezi sa saradnjom sa medijima i medijskim izveštavanjima o aktivnostima Agencije.

Zajednički zaključak Odbora i direktora Agencije za borbu protiv korupcije je da postoji prostor za unapređenje ove saradnje.

Svesni velikog interesovanja medija za rad Agencije, kao i njene odgovornosti u pogledu ostvarivanja prava javnosti na informisanost, postignuta je saglasnost da saradnja sa medijima mora biti kontinuirana, konstruktivna i obostrano korektna.

Svakodnevno suočena sa velikim brojem novinarskih pitanja Stručna služba Agencije će uložiti dodatne napore da svako pitanje nakon predmetne obrade i uvida u registre i baze podataka, dobije adekvatan odgovor.

Odbor i direktor Agencije računaju na razumevanje javnosti i medija da u pogledu pružanja odgovora na pitanja koja se tiču postupaka koji su u toku ili pristupa informacijama od javnog značaja, ličnim i tajnim podacima, Agencija mora postupati u skladu sa zakonom.

Organi Agencije izuzetno cene doprinos istraživačkog novinarstva stalnoj borbi protiv svih oblika koruptivnog postupanja, pa kadrovskim jačanjem i formiranjem posebnog sektora zaduženog za saradnju sa medijima i organizacijama civilnog društva unutar Agencije, pokazuje spremnost za unapređenje saradnje sa novinarima na principima otvorenosti i odgovornog ponašanja.

Korektan i partnerski odnos sa medijima važan je preduslov zajedničke borbe protiv korupcije zaključili su Odbor i direktor Agencije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi