Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Najbolji sportski novinar u Nišu novac od nagrade donirao za lečenje dece
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 01. 2020.

Izvor: Beta

Najbolji sportski novinar u Nišu novac od nagrade donirao za lečenje dece

Sportski novinar Aleksandar Nikolić kome je pripalo priznanje za najboljeg sportskog novinara u Nišu u 2019. godini, novčani deo nagrade, 36.000 dinara, donirao je Banci dobročinstva za lečenje teško obolele dece i mladih.

Nikolić se lečio prethodne dve godine u inostranstvu, a novac za njegovo lečenje u Turskoj prikupljen je posredstvom Humanitarne fondacije "Budi human" i Banke dobročinstva koju je osnovala niška humanitarka Marina Adamović.

Odluku da novac donira Banci dobročinstva Nikolić je objavio putem društvenih mreža i pri tom je naveo da to ne čini zbog lične promocije već u znak velike zahvalnosti Marini Adamović.

"Jako dobro znam koliko je novca potrebno za lečenje u inostranstvu i kakav je osećaj kada na svakih nekoliko sati proveravaš koliko je poruka poslato ili para uplaćeno na račun fondacije", naveo je Nikolić.

On je dodao da novac prosleđuje Banci dobročinstva jer mu je samo priznanje za najboljeg sportskog novinara u Nišu u 2019. godini koje mu je dodelila Sekcije sportskih novinara iz tog grada više nego dovoljna satisfakcija.

Nagrada Sekcije sportskih novinara Niša Nikoliću je pripala za tekst "Neprijatelj pred vratima" koji je napisao za vreme lečenja u bolnici u Istanbulu, o susretu sa nekadašnjim turskim košarkašem Keremom Tunčerijem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi