Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Velimir Ilić opet nije došao na suđenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2011.

Izvor: Dnevnik

Velimir Ilić opet nije došao na suđenje

Ročište po tužbi koju je novinar Vladimir Ješić podneo 2003. godine protiv predsednika Nove Srbije Velimira Ilića juče je ponovo odloženo pred Osnovnim sudom u Novom Sadu.

Ročište je odloženo nakon što su pravni zastunici Velimira Ilića tražili izuzeće postupajućeg sudije.

Velimir Ilić se ni juče, kao i na svim prethodnim ročištima, nije pojavio u sudnici. Ješićevi pravni zastupnici zahtevali su od suda da se spor konačno privede kraju.

Oni su novinarima kazali da je pravosuđe omogućilo Iliću da uloži žalbu na presudu tri godine pošto je Opštinski sud u Novom Sadu 2006. godine pravosnažno presudio da Ilić Ješiću treba da isplati oko devet i po miliona dinara odštete.

Izrazili su čuđenje kako je Ilićeva žalba iz 2009. godine mogla da bude usvojena, jer su svi žalbeni rokovi istekli.

Ješić je Ilića tužio jer ga je ovaj političar na snimanju intervjua za novosadsku televiziju „Apolo„ 2003. godine šutnuo nogom i pokušao fizički da na njega nasrne.

Vladimir Ješić je novinarima rekao da ovaj slučaj govori o tome da je očigledno da u Srbiji važe dvostruki standardi - za političare i za obične građane. Podsetio je da je nasilnik koji je Ilića napao prošle godine na ulici u Beogradu vrlo brzo uhapšen i potom osuđen na dve godine zatvora.

E. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi