Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napadač brzo uhapšen
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2011.

Izvor: Pres

Napadač brzo uhapšen

Napadnut šabački novinar Hanibal Kovač

Hanibal Kovač, dopisnik „Slobodne Evrope“ i novinar šabačkog nedeljnika „Podrinske“, napadnut je juče ujutro u centru grada naočigled brojnih prolaznika i policajca.

Foto: Pres
Šabačka policija identifikovala je i privela Marka J., osumnjičenog za napad na Kovača.

Marku J. izrečena je mera od 48 sati policijskog zadržavanja nakon čega će biti priveden istražnom sudiji, rečeno je u policiji. Osumnjičeni je „odranije poznat policiji“.

Prema Kovačevim rečima, nepoznati muškarac mu je prišao s leđa, zapretio mu da će ga ubiti, a onda ga je udario nogom po leđima.

- Krupan momak od oko 30 godina prišao mi je dok sam stajao pored Poreske uprave i rekao mi da će me polomiti, da ću biti u gipsu i da će me ubiti negde u mraku, a onda je ušao u zgradu. Bio sam zapanjen jer ga ne poznajem. Dok sam koleginici Sanji Bečejić iz „Blica“, koja je tada naišla, pričao šta se dogodilo, ovaj je izašao iz zgrade, ponovio pretnje pred njom i iz sve snage me udario nogom. Posle toga se odvezao plavom „tojotom“ bez tablica. Policajac je tu stajao i nije reagovao - priča Hanibal Kovač.

Prema Kovačevim rečima, mladić se predstavio kao obezbeđenje osobe koju ovaj novinar povezuje sa malverzacijama u šabačkoj bolnici, o čemu je napisao seriju tekstova u lokalnim novinama.

T. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi