Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Padaju tiraži novina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 10. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Padaju tiraži novina

Posledice ekonomske krize na štampane medije

Među osam dnevnih listova čije tiraže prati oditorska kuća ”ABC Srbija”, ”Večernje novosti” zabeležile su najmanji pad u ovoj godini, u poređenju sa prošlom.

U prvih osam meseci ”Novosti” imaju tiraž manji za 3,83 odsto nego u istom lanjskom periodu. ”Blic” je u istom vremenu uknjižio pad od 8,79, a ”Pres” od 5,28 procenata. Najviše čitalačke publike izgubila je ”Pravda”, koja sada štampa 30,36 odsto primeraka manje nego lane.

I ”Kurir” ove godine na trafike šalje 15,54 odsto manje količine novina (mada podaci za ove novine važe samo za prva četiri meseca). Teška ekonomska situacija odrazila se i na ”Politiku”, pa je ova medijska kuća upisala pad od 5,14 odsto.

Nema sumnje da je teška ekonomska kriza, obarajući standard, uticala i na kupovinu novina, iako je njihova cena daleko najniža u regionu. Pad tiraža, uz vrlo osetan pad prihoda od marketinga, veoma otežava poslovanje medijskih kuća koje su opredeljene za štampane medije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi