Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udruženja očekuju zakonsku reformu medijske scene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 10. 2011.

Izvor: Politika

Udruženja očekuju zakonsku reformu medijske scene

Asocijacija medija nastaviće da prati sprovođenje medijske strategije i zahteva da što pre započne zakonska reforma koja treba da proistekne iz tog dokumenta, saopštili su juče predstavnici udruženja okupljenih oko te koalicije.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vukašin Obradović rekao je da će medijska asocijacija pratiti pripremu budžeta za narednu godinu, imajući u vidu početak primene Zakona o kontroli državne pomoći, koji treba da obezbedi jednake uslove na medijskom tržištu.

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović rekla je da nema veliko poverenje u dobre namere vlasti i da će nastaviti da insistira da se sprovedu sve promene na koje je Vlada Srbije pristala usvajanjem strategije.

Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Saša Mirković kritikovao je odredbu o osnivanju regionalnih javnih servisa i izrazio sumnju u način njihovog finansiranja.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi