Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužilaštvo za organizovani kriminal nije nadležno za ubistvo Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 06. 2020.

Autor: Tanjug Izvor: RTS

Tužilaštvo za organizovani kriminal nije nadležno za ubistvo Pantića

Tužilaštvo za organizovani kriminal zaključilo je da za sada nije nadležno za postupanje u slučaju ubistva novinara Milana Pantića, dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine, koje se dogodilo 11. juna 2001. godine.

To je utvrđeno nakon što je u prethodnom periodu ovo tužilaštvo održalo više sastanaka sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, koje istražuje ubistvo Pantića i predstavnicima Komisije za istraživanje ubistava novinara.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug kažu da je nakon ovih sastanaka "utvrđeno da za sada ne postoje zakonski osnovi propisani Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije za postupanje tog tužilaštva".

Dodaju da su sa ovim zaključkom i stavom tužilaštva upoznati svi učesnici sastanaka, pa i predstavnici Komisije za istraživanje novinara, koja je pre dva dana ponovo javno zatražila od ovog tužilaštva da preuzme slučaj od jagodinskog tužilaštva.

Komisija smatra da je ubistvo Pantića organizovani zločin, pa da policija i pravosudni organi u Jagodini nisu dorasli ovom zadatku.

Saznanja Komisije, kako je saopšteno, ukazuju da dugogodišnja istraga nije vođena kako valja, da bitni materijalni dokazi nisu sačuvani, da važne istražne radnje nisu obavljane, dok druge nisu na odgovarajući način obrađene i dokumentovane.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi