Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs CEDEF-a za najbolji medijski prilog: "Izolacijom do energetskih pasoša"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

30. 10. 2012.

Konkurs CEDEF-a za najbolji medijski prilog: "Izolacijom do energetskih pasoša"

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije (UNS) i Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS), a pod pokroviteljstvom kompanije CERESIT raspisao je još jedan nagradni novinarski konkurs za najbolji medijski prilog na temu: " Izolacijom do energetskih pasoša".

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti i privrede o značaju izolacije kao jednog od ključnih faktora energetske efikasnosti u zgradama.

Sektor zgradarstva je energetski najzahtevniji sektor u Evropi i Srbiji na koji se odnosi više od 40% ukupne potrošnje energije. U cilju unapređenja energetske efikasnosti, Republika Srbija je u skladu sa Direktivama EU donela Pravilnik o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada koji je stupio na snagu 30. septembra 2012.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2013. godine. Nagrada za najbolji prilog je studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva kompanije Henkel CERESIT.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti I privrede o značaju izolacije u građevinskim objektima i upotrebi materijala koji štede energiju, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:

Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi maksimum tri priloga. U izbor ulaze novinarske forme:
izveštaj, intervju, članak, reportaža, itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 01.01.2012. do 31.01.2013. godine.

Način prijavljivanja:

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac na mejl:
vgm@cedeforum.org ili poštom na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (CEDEF - Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd).

Prijavu za konkurs možete preuzeti OVDE.

Format prijave:
*       Za štampu - skeniran tekst ili isečak ili Word dokument
*       Internet - Word dokument sa linkom
*       Za TV - DVD disk
*       Za radio - CD u mp3 format

Odluka o najboljem prilogu biće doneta tokom februara 2013. godine po principu najvećeg broja osvojenih poena i objavljena na sajtovima: CEDEF-a, Medija Centra, UNS-a i NUNS-a.

Kontakt za medije : Vesna Marković, 011 / 30 36 134,  062/ 50 57 50, vgm@cedeforum.org

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi