Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za novinarsku nagradu „Pera Todorović“ za feljton
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

30. 03. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

Konkurs za novinarsku nagradu „Pera Todorović“ za feljton

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinarsku nagradu za feljton „Pera Todorović“. Pravo predlaganja i učešća na konkursu imaju svi zainteresovani. Na konkurs mogu biti poslati feljtoni objavljeni u periodu od 30. marta 2021. godine do 30. marta ove godine.

Predlozi treba da sadrže obrazloženu kandidaturu i novinarski rad za koje je autor kandidovan (isečak ili fotokopiju teksta, skeniran tekst ili link ka feljtonu). Jedan kandidat može na konkurs poslati više radova.

Predloge za nagradu treba dostaviti najkasnije do 10. maja na imejl nagrade@uns.rs, ili poštom, u šest primeraka, na adresu: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11 000 Beograd, sa naznakom „ZA NOVINARSKU NAGRADU PERA TODOROVIĆ". Predlozi  se mogu dostaviti i lično, u sekretarijatu UNS-a.

Nagrada će biti uručena u četvrtak, 18. maja u novinarskoj kući „Pera Todorović“ u Vodicama kod Smederevske Palanke koju je podigao UNS zajedno sa Zavičajnim društvom Vidovača i Skupštinom opštine Smederevska Palanka.

O nagradi će odlučivati žiri koji bira Uprava UNS-a.

Pera Todorović (1852-1907) bio je drugi predsednik (1891-1894) i obnovitelj Udruženja novinara Srbije. Bio je izdavač i urednik brojnih listova, među kojima su i „Male novine“, najtiražniji dnevni list u Srbiji toga doba. Autor je značajnih proznih dela od kojih je najpoznatiji „Dnevnik jednog dobrovoljca“. Rođen je u mestu Vodice, kraj Smederevske Palanke.

Dosadašnji dobitnici nagrade su Milorad Đoković za feljton o Petru Kočiću u „Politici“, Jovanka Simić za feljtone „Vojvodina od Majske skupštine do prisajedinjenja“ i „Vojvodina–čedo umnih i upornih predaka“ objavljene u „Večernjim novostima“, kao i Dragoljub Stevanović za feljton „Ivan Vdović VD i 40 godina od novog talasa“ objavljen u „Politici“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi