Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Konkurs za novinarsku nagradu „Duško Jovanović“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

01. 04. 2019.

Konkurs za novinarsku nagradu „Duško Jovanović“

Fondacija „Duško Jovanović" raspisuje konkurs za dodelu novinarske nagrade „Duško Jovanović" iz oblasti istraživačkog novinarstva za 2019. godinu.

- Nagrada je ustanovljena u znak sjećanja na Duška Jovanovića, hrabrog novinara i istrajnog pregaoca istraživačkog novinarstva na prostoru Crne Gore. 

Dodjeljivanjem nagrade želimo da motivišemo novinare da daju svoj doprinos u ispunjavanju osnovne misije medija, a to je da na profesionalan, istinit i hrabar način ukažu na probleme korupcije, organizovanog kriminala i pitanja od javnog interesa.

-  Nagradu čine Povelja Fondacije i novčani fond od 10.000,00 eura. Prva nagrada je 5.000,00 eura, druga 3.000,00 eura, a treća 2.000,00 eura.

-  Konkurs je otvoren u periodu od 1.4.2019. do 30.4.2019.

- Pravo učešća imaju novinari koji su radove objavljivali u medijima (štampa, TV, radio, portal ili elektronska publikacija) neke od zemalja bivše SFRJ, u periodu od 30.4.2015. do 30.4.2019. godine.

Potrebna dokumentacija:

-  popunjen prijavni formular

- istraživački rad na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori (crnogorski, srpski, hrvatski i bosanski).

Za štampane medije dostavlja se skenirana strana medija u kojem je tekst objavljen ili link preko kojeg se može pristupiti mediju u kojem je tekst objavljen. Obavezno je da se vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja.

Za TV /Radio/Onlajn dostavlja se link preko kojeg se priča može pogledati, odnosno preslušati. Maksimalnadužina priloga je 30 minuta. Ukoliko prilog traje duže, autor je dužan da ga skrati, a link cijelog priloga može poslati uz ostalu dokumentaciju.

- potvrdu medija, potpisanu od strane urednika ili direktora, sa podacima o tome kada je i gdje prilog, odnosno tekst objavljen.

(Obrazac prijavnog formulara i potvrde medija preuzeti na sajtu fondacije www.fondacija-duskojovanovic.com)

Žiri će donijeti odluku o nagradi do 15. maja, a svečano uručenje nagrade biće 27.5.2019. godine, na godišnjici ubistva Duška Jovanovića.

Kompletnu dokumentaciju slati u elektronskoj formi na i-mejl adresu fondacijadjovanovic@t-com.me.

U ime Fondacije „Duško Jovanović”

Slavica Jovanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi