Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Otvoren godišnji konkurs za stipendije za novinarsku izuzetnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

06. 03. 2023.

Autor: A.M Izvor: UNS

Otvoren godišnji konkurs za stipendije za novinarsku izuzetnost

Godišnji konkurs za dodelu stipendije od tri hiljade evra za novinarsku izuzetnost u 2023. godini otvoren je do 28. marta 2023. godine, saopštila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Ovaj program obezbeđuje i uredničku podršku novinarima iz četrnaest zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope koji žele da izveštavaju o društveno važnim temama.

Godišnji izbor deset stipendista poveren je nezavisnom žiriju, koji čine novinari, urednici i eksperti iz regiona i Evrope, a izabrani učesnici će u radu imati mentorsku podršku urednika programa, kao i podršku regionalne BIRN mreže koja je prisutna u svim zemljama koje program pokriva.

Pored finansijske i uredničke podrške, ovaj program pruža i prilike za učešće na uvodnom seminaru na kom se obrađuju veštine istraživanja i pisanja, za osvajanje dodatnih nagrada u vrednosti od 1000 do 3000 evra za tri najbolja teksta, kao i objavljivanje završnih tekstova na engleskom i regionalnim jezicima preko mreže medijskih partnera BIRN-a.

Zainteresovani novinari mogu da se prijave preko zvaničnog aplikacionog formulara.

Kontakt za dodatne informacije je fellowship@birnnetwork.com.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi