Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Otvoren konkurs za novinarske stipendije, rok za prijave 6. mart
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

01. 02. 2019.

Izvor: BIRN

Otvoren konkurs za novinarske stipendije, rok za prijave 6. mart

Ako imate ideju za dobru priču, želite da se usavršavate ili vam je potreban novac da do kraja istažite temu koja vas zanima prijavite se za našu novinarsku stipendiju.

Svake godine, na otvorenom konkursu se bira deset novinara koji dobijaju novac i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja.

Za 2019. godinu okvirna tema je SLOBODA.

Formular za prijavu, smernice i dalje informacije o stipendiji su dostupni na veb stranici programa.

Poziv je otvoren za novinare iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2.000 evra, kao i dodatnih 2.000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Pored toga, imaće priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima, a njihovi tekstovi biće objavljeni u relevantnim regionalnim i evropskim medijima.

Program Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost pokrenut je 2007. godine i promoviše kvalitetno i odgovorno izveštavanje o regionalnim pitanjima. Kroz dosadašnji program prošlo je više od stotinu novinara, sada članova alumni mreže.

Za dodatne informacije pišite nam na fellowship@birn.eu.com.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi