Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs OEBS-a za projekte o uticaju veštačke inteligencije na slobodu izražavanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

14. 10. 2020.

Izvor: UNS

Konkurs OEBS-a za projekte o uticaju veštačke inteligencije na slobodu izražavanja

Kancelarija OEBS-ovog predstavnika za slobodu medija pozvala je novinare da konkurišu sa projektima o uticaju veštačke inteligencije na slobodu izražavanja. Projekti će biti finansirani od 2.000 do 5.000 evra. Rok za dostavljanje predloga je 31. oktobar.

Veštačka inteligencija postaje glavni alat za oblikovanje i uplitanje u informacije na internetu. Plasiranje sadržaja često je automatizovano, o tome odlučuju algoritmi, koji utiču na njihovu distribuciju ili uklanjanje. Postoji rizik da takva tehnologija štetno utiče na osnovne slobode.

Cilj OEBS-ovog projekta je uspostavljanje preporuka za efikasan način zaštite slobode izražavanja i pluralizma medija prilikom primene veštačke inteligencije.

Zamisao je i da se predstavi kako vlada razume upotrebu veštačke inteligencije, kakva je politika i praksa regulatornih tela i posrednika na internetu. Akcenat je i na građane koji na ovaj način dolaze do informacija i dalje ih dele.  

Poziv OEBS-a i formular za prijavu preuzmite u prilogu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi