Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  NDNV raspisuje konkurs za desetomesečni program usavršavanja namenjen mladim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

03. 12. 2019.

Izvor: NDNV

NDNV raspisuje konkurs za desetomesečni program usavršavanja namenjen mladim novinarima

Tražimo 20 mladih, motivisanih novinara i novinarki, studenata žurnalistike, postdiplomaca ili novinara na početku karijere, koji će kroz deset meseci programa za stručno usavršavanje i rada sa novinarima Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra VOICE iz Novog Sada, steći moderne i relevantne veštine neophodne za novinarstvo 21. veka.

Tokom programa učesnici će biti podeljeni u tematske grupe prema svojim ličnim interesovanjima:

1. audio/video grupa,

2. grupa fact-checking,

3. grupa za finansijsku forenziku,

4. grupa za društvene mreže i online fundraising.

Učesnici programa dobiće teorijska znanja iz oblasti istraživačkog i analitičkog novinarstva, digitalnog, odnosno multimedijalnog novinarstva, onlajn i donacijskog fandrejzinga, medijske legislative i bezbednosti novinara, fekt čekinga i data novinarstva.

Tokom deset meseci učesnike očekuje i plaćen praktični rad u sledećim oblastima: mobilna video produkcija (mojo), audio i zvučna produkcija (podcasts), multimedijalno novinarstvo, storytelling, rad sa novinarima redakcije VOICE, rad na istraživačkoj temi, finansijska forenzika, targetiranje i promocija na društvenim mrežama, izgradnja zajednice, medijski biznis modeli.

Partnerski mediji NDNV iz cele Vojvodine pružiće učesnicima i priliku da svoje nove kompetencije isprobaju u njihovom okruženju. Program prevdiđa i jednodnevnu posetu partnerskim medijima prema odabranoj tematskoj grupi. Poseta je zamišljena kao “redakcijski” sastanak na kojem će urednici predstaviti potencijalne probleme lokalnih zajednica u kojima funkcionišu, a o kojima će grupe studenata kasnije izveštavati i promovisati rezultate tih sadržaja.

Mladi novinari će kroz ovaj program stručnog usavršavanja dobiti i priliku da objave svoje tekstove i multimedijalne radove, pored sajtova partnera, i na sajtu VOICE-a, koji izdaje NDNV.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15. januar 2020. godine u 17 sati.

O rezultatima konkursa prijavljeni kandidati biće obavešteni nakon završene evaluacije aplikacija.

Novinari interni dobiće priliku da rade u NDNV Media Hub-u, koji se nalazi na SPENS-u (Sutjeska 2, Novi Sad), kao i da koriste tehničku opremu i resurse NDNV-a.

Za konkurs je potrebno popuniti prijavni formular, koji se nalazi na ovom linku, a u kojem je potrebno rangirati preferencije prema određenoj tematskoj grupi, dok u odeljku “motivaciono pismo” treba obrazložiti svoje interesovanje, kompetenciju i izbor tematske grupe. Na mejl internship@ndnv.org potrebno je dostaviti i profesionalni CV kandidata.

Treneri i mentori biće stručnjaci koji se u praksi već dugi niz godina bave svim segmentima novinarskog posla, urednici i fekt čekeri VOICE-a, kao i drugi stručnjaci za digitalnu produkciju i onlajn medijsko okruženje, sa idejom da najbolje studente prime i zaposle u redakciji.

Za dodatna pitanja možete kontakitirati Kristinu Molnar na – kristina.molnar@ndnv.org.

Program podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi