Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Odloženo suđenje po tužbi Vrbaškog protiv Ćurčije i RTV-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

13. 12. 2022.

Autor: A. Ničić Izvor: UNS

Odloženo suđenje po tužbi Vrbaškog protiv Ćurčije i RTV-a

Glavna rasprava po tužbi vlasnika firme SCOM iz Feketića Vladimira Vrbaškog protiv RTV-a i novinara Predraga Ćurčije, koja je trebalo da bude održana danas u Palati pravde, odložena je jer je sudija bila sprečena da prisustvuje ročištu.

Ulaz u Palatu pravde (foto: UNS/A. Ničić) 
Ulaz u Palatu pravde (foto: UNS/A. Ničić)

Na raspravi se, pored advokatice tužioca, tuženog Predraga Ćurčije i njegovog advokata, pojavio i svedok Saša Vujačić. Osim Vujačića, danas je trebalo da svedoče i Dragan Praštalo i Zoran Mikać. Praštalu sudski poziv nije uredno uručen, a ujedno je i dostavljen dokaz da je sprečen da prisustvuje današnjem ročištu, dok je Mikać dobio poziv i nije se pojavio.

Novo ročište zakazano je za 11. januar 2023. godine, sa početkom u 11 časova.

Predraga Ćurčiju i RTV Vrbaški je tužio, potražujući 10 miliona dinara odštete „zbog povrede ugleda i nanetog duševnog bola“  u prilogu te medijske kuće iz 2016. godine.

Ćurčija je 2016. godine uradio prilog o stanovnicima naselja Prva uprava u Gakovu, koji su ostali bez struje i vode jer, kako kažu, preduzeće „Graničar“ nije prosleđivalo novac koji su uplaćivali za komunalije Elektrodistribuciji. U prilogu je sa „Graničarom“ doveden u vezu i Vrbaški, a reportaža je emitovana bez njegove izjave. Ćurčija je na jednom od prethodnih ročišta tvrdio da je pre objavljivanja priloga više puta pokušao da stupi u kontakt sa ovim biznismenom, ali neuspešno, jer odgovor nije dobio.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi