Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Sankcionisati pretnje novinaru Todoroviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 01. 2012.

UNS: Sankcionisati pretnje novinaru Todoroviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) zadovoljno je odlukom Osnovnog javnog tužilaštva iz Niša o pokretanju postupka protiv osobe koja je sms porukama pretila dopisniku „Politike“ i „Sportskog žurnala“ iz Niša Tomi Todoroviću.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić potvrdio je Društvu novinara Niša (DNN) da je niško Osnovno javno tužilaštvo podnelo predlog za sprovođenje istrage protiv Dejana Brankovića, koji je sredinom decembra Todoroviću poslao više sms poruka uvredljivog i pretećeg sadržaja.

Prema informacijama do kojih je UNS došao reč je o osobi koja se „samoprozvala“ Sportskim direktorom FK „Radnički“ iz Niša jer su UNS-u iz Uprave ovog kluba potvrdili da Branković u „Radničkom“ nema nikakvu funkciju.

UNS očekuje da će nadležni državni organi u najkraćem roku okončati ovaj postupak i sankcionisanjem onih koji prete novinarima i svoje pretnje ostvaruju, značajno doprineti zaštiti slobode javnog informisanja.

UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, koje su na snazi skoro dve godine, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem predviđena zatvorska kazna do osam godina zatvora.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi