Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Pretnje smrću Predragu Azdejkoviću su krivično delo, a ne "lažne" i "navodne" pretnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 08. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Pretnje smrću Predragu Azdejkoviću su krivično delo, a ne "lažne" i "navodne" pretnje

Pretnje smrću, fizičkim nasiljem i zlostavljanjem Predraga Azdejkovića i njegove porodice Udruženje novinara Srbije je dostavilo tužilaštvu koje je zbog njihove ozbiljnosti pokrenulo postupak, te ne može biti reči ni o kakvim pretnjama koje su "navodne" i "lažne" kako je Fonet juče preneo reči osobe koja je pretila uredniku magazina "Optimist".

"U subotu dolazim u Srbiju znam gde stanuješ i dolazim po tvoju glavu", "Mrtav si", pretnje su koje je potpisala ista osoba koja je Fonetu napisala da to “Azdejković zloupotrebljava članstvo u UNS-u".

"Dobro pazi kad izlaziš iz te zgrade gde ti je jazbina, gledaj i levo i desno na svakom ćošku, nismo vas dovoljno gazili i trebili. 12.mart 2003.", takođe je pretnja koju je dobio Azdejković, a u kojoj se aludira na datum ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Prvi preteći imejl uredniku "Optimista" stigao je 11. avgusta i do 13. avgusta ukupno je, od iste osobe, dobio pet ozbiljnih pretnji smrću i fizičkim nasiljem njemu i porodici.

Kao član Stalne radne grupe za bezbednost novinara UNS je obavestio policiju i tužilaštvo, dostavio pretnje upućene Azdejkoviću i nastavio da ih dostavlja tužilaštvu kako su nove pretnje pristizale.

Prema poslednjim saznanjima UNS-a, koja smo objavili pre nedelju dana, tužilaštvo je poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za visokotehnološki kriminal Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi