Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osniva klub frilensera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 04. 2021.

Izvor: UNS

UNS osniva klub frilensera

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva kolege da se učlane u Klub frilensera i honoraraca novinara, snimatelja i fotoreportera koji će UNS osnovati 12. maja.

U rastućem broju frilensera i honoraraca u srpskim medijima i onih koji za strane medije rade iz Srbije, UNS je prepoznao potrebu za okupljanjem i zajedničkim angažmanom ove, po mnogim pokazateljima, najugroženije grupe novinara i snimatelja.

Kolegama bez matičnih redakcija UNS će omogućiti: akreditacije za događaje, pravnu zaštitu, pomoć u izradi tipskih ugovora, pomoć u osiguranju opreme i životnom osiguranju, pomoć pri otkupu radnog staža, povoljnije ugovore o korišćenju usluga mobilne telefonije i druge olakšice u radu.

Formiranje kluba frilensera neophodan je korak za artikulisanje potreba i organizovanu borbu za ravnopravan status kolega koji trenutno rade u teškim uslovima - bez redakcija i ugovora, bez pravne i druge vrste zaštite, bez prava na akreditacije i amortizaciju opreme.

Osnivanje kluba održaće se u sredu, 12. maja u 18 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III). Pozivamo zainteresovane kolege da se za osnivački skup prijave do 11. maja u 17 časova na imejl: zvezdan.mancic@uns.rs.

 

 

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

03.05.

2021.

Александар Поповић [neregistrovani] u 11:42

Коначно

Одличан потез Удружења. Новинарима, уопште, посебно овој категорији нужна је конкретна помоћ. Надам се да ће доћи и од стране министарства надлежног за медије.

Odgovori
sub

01.05.

2021.

Antic [neregistrovani] u 01:41

Bravo

Odlična ideja. Hvala vam što ste se odlučili na ovaj korak, Radomiroviću. Mislim da generalni sekretar Nino sada puca od muke, zajedno sa svojim kandidatom Živojinom Rakočevićem.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi