Naslovna  |  Saopštenja  |  Osuda napada vatrenim oružjem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 06. 2005.

Osuda napada vatrenim oružjem

Udruženje novinara Srbije osuđuje napad vatrenim oružjem na Bardila Ajetija, novinara prištinskog dnevnika na albanskom Bota sot, koji se krajem prošle nedelje desio u Gnjilanu. Na Bardila Ajetija pucano je iz kola na magistralnom putu Priština–Gnjilane kod sela Gušanj.

Portparol Kosovske policijske službe Refki Morina, potvrdio je za KIM radio da je na Ajetija pucano, ali za sada nema podataka ni o napadaču, ni o motivu zločina.

UNS podseća da je pre četiri godine ubijen novinar iste redakcije Bekim Kastrati, a da nalogodavci i ubice još nisu pronađeni. Nisu otkriveni ni izvršioci mnogih napada na novinare na Kosovu i Metohiji od kako su odgovornost za bezbednost u Pokrajini preduzeli KFOR i UNMIK.

UNS ističe da je novinarima medija na srpskom jeziku i dalje ugrožena sloboda kretanja i da pravdi nisu privedeni ni napadači na kolegu Nikolu Beševića, koji je pre skoro pola godine pretučen na očigled mnogih svedoka u lokalu "Bos" u centru Prištine. Pucanje u Bardila Ajetija samo je poslednji u nizu napada na novinare u Pokrajini, koji i kada nisu etnički motivisani, jasno govore o neispunjavanju demokratskih i bezbedonosnih standarda na Kosovu i Metohiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi