Naslovna  |  Saopštenja  |  Samovolja političara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 05. 2006.

Samovolja političara

Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje nezakonito gašenje Radio Babušnice

Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje nezakonito gašenje Radio Babušnice, koje je 26. maja najpre počelo zastrašivanjem zaposlenih od grupe predvođene predsednicima opštinskih odbora SPS-a Zoranom Spasićem, SRS-a Predragom Živkovićem, SPO-a Dejanom Lazarevićem i dva odbornika G17 plus, da bi se završilo izbacivanjem zaposlenih, zamenom brave i isključivanjem struje, od strane osporavanog direktora Radija Vlastimira Nikolića, koji je istovremeno i predsednik opštinskog veća Samostalnog sindikata.

Izbacivanje zaposlenih iz Doma kulture u okviru kojeg već 10 godina radi Radio, usledilo je nakon što su se organizovali u Sindikat obrazovanja, nauke i kulture i uputili proglas radi najave štrajka upozorenja, zbog nepodnošljivih uslova rada i neisplaćenih zarada.

UNS postupak ovih čelnika političkih partija i Samostalnog sindikata ocenjuje kao jedan od najtežih kršenja radnih i profesionalnih prava zaposlenih u medijima od demokratskih promena u Srbiji.

UNS traži od svih političkih partija u ovoj nerazvijenoj opštini, uključujući i DS koja je na mesto novog direktora postavila svog potpredsednika Zorana Veljkovića, kršeći time Zakon o radiodifuziji, da prestanu sa samovoljom i nasiljem nad jedinim medijem u Babušnici.

UNS istovremeno očekuje i da opštinski javni tužilac u Babušnici iskoristi svoja ovlašćenja i preispita nedozvoljene i apsolutno neprimerene postupke odgovornih za gašenje Radija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi