Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje pretnje Snežani Čongradin
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 11. 2021.

Izvor: UNS

UNS osuđuje pretnje Snežani Čongradin

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje novinarki lista "Danas" Snežani Čongradin. Njoj je u nedelju uveče u inboks na društvenoj mreži Fejsbuk stigao niz zastrašujućih pisanih, govornih i video poruka.

Poruke koje su 45 minuta stizale u kontinuitetu od osobe koja nije poznata novinarki, a u koje je UNS imao uvid, uznemirujuće su i predstavljaju pretnju po novinarkinu bezbednost. Pretnje su usledile nakon emitovanja emisije "Kvaka 23" u produkciji Foneta u kojoj je iznosila svoje stavove.

"U nedelju uveče su te poruke išle u kontinuitetu. Kada sam videla taj video snimak, čula glas, kako je vikao, to me uplašilo. Prijavila sam redakciji, konsultovala se sa kolegama, rekli su da je to opasno. Saznali smo da čovek ima javnu funkciju i radi s mladima", rekla je UNS-u Čongradin.

UNS će, zajedno sa koleginicama i kolegama iz novinarskih i medijskih udruženja, pratiti postupak u ovom slučaju u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara. U grupi su uz predstavnike novinarskih i medijskih udruženja i predstavnici tužilaštva i policije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi