Naslovna  |  Saopštenja  |  Novi napad na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

21. 04. 2007.

Novi napad na novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje današnji napad na novinara "Glasa javnosti", "Kurira" i agencije SINA Zorana Šaponjića i fotoreportera "Večernjih novosti" Miloša Cvetkovića koji se desio na sahrani vođe vehabija Ismaila Prentića ubijenog u jučerašnjem okršaju sa policijom.

Iko su Šaponjić i Cvetković sa udaljenosti od oko 40 metara pratili pogrebnu povorku Šaponjić je napadnt sa leđa. U pokušaju da zaštiti novinarsku opremu (fotoaparat i laptop) Šaponjić se branio, ali se napadaču pridružila i nekolicina iz pogrebne povorke, opkolila ga, oduzeli i polomili fotoaparat, a jedan od njih ga je udario u glavu.

Fotoreporter Miloš Cvetković koji se nalazio nedaleko od Šaponjića uspeo je da pobegne napadačima.

UNS poziva policiju da pronađe napadače na novinare i pokrene krivični postupak protiv počinilaca ovog krivičnog dela. UNS smatra da se napadači mogu lako pronaći s obzirom na to da se obračun sa novinarima dogodio pred velikim brojem očevidaca i da je zbog visokog bezbednosnog rizika policija, takođe, na odgovarajući način pratila događaj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi