Naslovna  |  Saopštenja  |  RRA da preispita odluke o lokalnim frekvencijama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 03. 2008.

RRA da preispita odluke o lokalnim frekvencijama

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) preispita odluku o dodeljivanju lokalnih radio frekvencija po kojoj u etru nema mesta za Radio Bačku Topolu, Radio Apatin, Radio Kovin i Radio Polimlje iz Prijepolja.

UNS ističe da su oduzete frekvencije radio stanicama koje postoje skoro četiri decenije, uživaju profesionalni ugled i značajan deo svojih prihoda opstvaruju na tržištuUNS podseća da radio stanice Bačka Topola, Kovin i Apatin osim na srpskom emituju i program na jezicima nacionalnih manjina, pri čemu Radio Bačka Topola ima samo devet zaposlenih i finansira se isključivo iz vlastitih prihoda.

UNS ističe da su u ovim gradovima na konkursu RRA, frekvencije dobile radio stanice koju su osnovane nakon donošenja Zakona o radiodifuziji nemaju ili imaju skroman informativni program i većinom su u vlasništvu ljudi prepoznatljivih u svojim sredinama kao aktivisti ili funkcioneri političkih stranaka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi