Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i USNS osuđuju fizički napad na novinara Kurira
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 03. 2008.

UNS i USNS osuđuju fizički napad na novinara Kurira

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) osuđuju fizički napad na novinara Kurira Konstantina Radulovića na kojeg je posle jučerašnje utakmice Borac - Partizan u Čačku nasrnuo Vojislav Radojević saradnik fudbalskog kluba Partizan.

UNS i USNS ističu da je apsolutno neprihvatljivo Radojevićevo obrazloženje da je Konstantina Radulovića napao zbog  "Kurirskih pitanja i iznuđenih odgovora".

UNS i USNS podsećaju da je posao novinara da postavlja sva, pa  i teška i provokativna pitanja, kao i juče kada je novinar Kurira tražio komentar od funkcionera Partizana o ponašanju  Laminea Dijare, isključenog igrača Partizana.

UNS i USNS zabrinuti su, i zbog činjenice da obezbeđenje domaćina nije htelo da reaguje i da zaštiti novinara Kurira što je svakako, bila njegova dužnost.  

Ovo je još jedan u nizu primera nedopuštenog ponašanja saradnika i funkcionera fudbalskih klubova prema novinarima i neophodno je da Fudbalski savez Srbije  preduzme odgovarajuće mere prema svima koji onemogućavaju novinare u obavljanju svog posla.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi