Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da hitno pronađe ko je betonskim blokom polomio prozor na zgradi „Glasa Podrinja“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 06. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Policija da hitno pronađe ko je betonskim blokom polomio prozor na zgradi „Glasa Podrinja“

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje napad na prostorije koje dele redakcija „Glasa Podrinja“, „Televizije Šabac“ i dopisništva RTS-a u centru Šapca, kada su nepoznati napadači čvrstim predmetom polupali stakla, i traži da vinovnici ovog vandalizma budu što pre pronađeni i primereno kažnjeni.

 

MUP je, prema rečima izvršnog direktora Glasa Podrinja Zorana Živkovića, nakon napada izvršio uviđaj. Kako kaže, policiji su poslati i snimci sa sigurnosnih kamera, u kojima je problem to što ulična rasveta nije radila od tri do pet časova posle ponoći.

„Ne sumnjamo konkretno ni na koga, ali drugi put se ovako nešto dešava. Zanimljivo je što se napad desio otprilike u ovo vreme i pre dve godine, kao i činjenica da prozor nije gađan kamenčićem već betonskom pločom kakva se ne može naći u bližoj okolini”; rekao je Živković za UNS.

U ovom napadu oštećen je prozor prostorija koje koristi dopisništvo RTS-a u zgradi „Glasa Podrinja“. Ipak, Živković smatra da je ovo napad na „Glas Podrinja“, a ne na dopisništvo RTS-a, jer su pre dve godine oštećena vozila redakcije „Glasa Podrinja“, parkirana ispred njihovih prostorija.

Živković dodaje da očekuje bolju reakciju novinarskih udruženja u Srbiji i MUP-a, kako izvršilac ne bi prošao i ovog puta nekažnjeno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi