Naslovna  |  Saopštenja  |  Poziv poslanicima da ne glasaju za Predlog Zakona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 08. 2009.

Poziv poslanicima da ne glasaju za Predlog Zakona


Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva poslanike Skupštine Srbije da ne glasaju za Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju jer je nedemokratski i nelegitiman akt, i po načinu predlaganja i po načinu donošenja.

Zakon je neustavan i antievropski po svojoj sadržini i ne može ostvariti svrhu uređivanja medijske scene, suprotno neargumentovanim tvrdnjama predlagača. Bez autoriteta u stručnoj javnosti, bez utemeljenja u evropskim vrednostima i realnim potrebama i mogućnostima, predložene izmene Zakona o javnom informisanju stvoriće uslove za hajdučko novinarstvo i pogoršanje stanja na medijskoj sceni.

UNS smatra da je predlagač zakona potcenio opasnost takvog razvoja događaja i apeluje na poslanike da prilikom glasanja imaju svest o sopstvenoj odgovornosti za posledice svoje odluke i da ne dozvole nametanje ovog rđavog zakona koji će, makar i ako bude kratkog veka, obrukati Srbiju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi