Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: 11 godina bez izvinjenja RTK zbog izveštaja koji je bio okidač martovskog nasilja nad Srbima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 03. 2015.

UNS i DNKiM: 11 godina bez izvinjenja RTK zbog izveštaja koji je bio okidač martovskog nasilja nad Srbima

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) podsećaju da se danas navršava 11 godina od martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji. UNS i DNKiM ističu da se Radio-televizija Kosova ni posle 11 godina od masovnog nasilja nad Srbima nije javno izvinila zbog neistina koje su poslužile kao okidač za pogrom.

Povod za nasilje koje je počelo 17. marta bila je lažna vest Radio-televizija Kosova u kojoj su lokalni Srbi optuženi da su psima naterali šest albanskih dečaka iz sela Čabra kod Zubinog Potoka u reku Ibar, zbog čega su se trojica udavila.

U martovskom pogromu stradalo je 19 civila, više od 900 osoba je povređeno, uništeno je ili oštećeno oko 800 kuća, 35 pravoslavnih crkava i manastira, a oko 4000 Srba trajno je napustilo svoje domove.

Snimak izveštaja pogledajte u prilogu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi