Naslovna  |  Saopštenja  |  Udruženje novinara Srbije podržava sportske novinare u Valjevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 10. 2009.

Udruženje novinara Srbije podržava sportske novinare u Valjevu


Udruženje novinara Srbije podržava sportske novinare u Valjevu, koji su solidarno odbili da se akredituju za praćenje utakmica KK Metalac u novoj sezoni.

U pozivu novinarima da se akredituju za sezonu 2009/2010 stoji da će novinarske propusnice biti odobrene samo onima za koje se proceni da će „izveštavati u interesu kluba“ i „u skladu sa utvrđenom poslovnom politikom kluba“.

Većina sportskih novinara u Valjevu, njih trinaestoro, koji su uglavnom i dopisnici nacionalnih listova i agencija, odbila je da se pod ovakvim uslovima akredituje.

UNS smatra da je ovakav zahtev kluba profesionalno i zakonski neprihvatljiv, da od njega javnost nikako ne može imati korist i da ga treba povući.

Novinari Branko Vićentijević, (Revija Kolubara, Beta), Dragan Ilić, ( Radio Valjevo, Sportski žurnal), Predrag Vujanac (Patak radio, Blic), Slađana Stevanović, (Patak radio, Pres), Dragan Milovanović (nedeljnik Napred), Slavica Vujanac (Radio 014), Berina Lakić (Tanjug), Predrag Nikolić (fotoreporter, Sportski žurnal), Dragan Krunić (slobodni fotoreporter),
Nikola Ilić, (DSL Sport), Aleksandar Avramović (fotoreporter, DSL Sport), Dušan Selaković (SOS kanal) i Miroslav Milovanović (Televizija Valjevo) će do početka prvenstva doneti odluku o načinu izveštavanja i praćenja utakmica KK Metalac.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi