Naslovna  |  Saopštenja  |  Novinari sa Kosova pozivaju Bogdanovića i Tijanića u Mitrovicu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 11. 2009.

Novinari sa Kosova pozivaju Bogdanovića i Tijanića u Mitrovicu


Društvo novinara Kosova i Metohije i Udruženje novinara Srbije pozivaju Gorana Bogdanovića, ministra za Kosovo i Metohiju i Aleksandra Tijanića, direktora Javnog servisa, da lično dođu u Kosovsku Mitrovicu i da u direktnom kontaktu obaveste srpske novinare na Kosovu i Metohiji o svojim namerama i planovima kad je reč o sudbini njihovih kolega zaposlenih na Javnom servisu, kao i o najavljenoj vladinoj podršci mreži srpskih medija na Kosovu.

Novinari koji žive na Kosovu i Metohiji traže od Bogdanovića i Tijanića da u utorak, 17. novembra, u 13 časova dođu na sastanak u Kosovsku Mitrovicu kako bi novinari, o čijoj se sudbini ovih dana razgovara i odlučuje u Beogradu, imali prilike da im postave konkretna pitanja u vezi sa planovima Javnog servisa i Vlade Srbije kada je u pitanju informisanje sa Kosova i na Kosovu.

Udruženje novinara Srbije podseća da novinari koji žive na Kosovu i Metohiji imaju pravo na informacije iz prve ruke kad je o njihovoj sudbini reč. Najmanje što su odgovorni u Vladi Srbije i Javnom servisu dužni da učine je da dođu na direktan razgovor sa njima, umesto da im šalju nejasne i kontradiktorne poruke preko novinskih agencija i iz beogradskih televizijskih studija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi