Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nedopustivi napadi na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 05. 2017.

UNS: Nedopustivi napadi na novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i smatra nedopustivim pretnje novinarskoj ekipi portala VICE Srbija i novinarki produkcije Insajder, kao i odgurivanje novinarke Radio Beograda i traži od nadležnih da pronađu odgovorne. Insajder je objavio da je zajedno sa ekipom VICE-a fotografisao grupu momaka koji su pravili incidente ispred Skupštine Srbije, koji su ih potom verbalno napali i pretili.

"Grupa je opkolila novinare i pretila da će ih fizički napasti ako ne prekinu da fotografišu uz konstataciju da ’ništa ne sme izaći u javnost’“, navodi sajt Insajder.

Kako je Radio Beograd potvrdio UNS-u, njihovu novinarku odgurnuli su i izbili joj diktafon u Terazijskom prolazu kada je, na mestu sukoba dve grupe, pokušala da sazna odakle su i koga predstavljaju.

UNS podseća da je ranije danas osudio i tražio otkrivanje i kažnjavanje napadača na novinarku lista Danas Lidiju Valtner, koja je bila ispred Skupštine Srbije. Nju su nepoznati muškarci podigli, noseći odvukli od Skupštine do Pionirskog parka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi