Naslovna  |  Saopštenja  |  Ejden Vajt: Ne smemo zaboraviti napad na RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 04. 2010.

Ejden Vajt: Ne smemo zaboraviti napad na RTS


Evropska federacija novinara (EFJ) uradiće sve što je u njenoj moći da se ne zaboravi napad NATO-a na Radio-televiziju Srbije u kojem je poginulo 16 medijskih radnika, izjavio je na zasedanju najvećeg evropskog novinarskog udruženja u Istanbulu generalni sekretar te organizacije Ejden Vajt.

«Nisam siguran da bi ustanovljavanje dana sećanja bilo najbolje rešenje, ali mora se znati za taj napad koji je bio prvi u nizu vojnih napada na televizijske stanice», rekao je Vajt, podsećajući da je američka vojska 2001. i 2003. godine gađala biroe katarske televizije Al Džazira u Kabulu i Bagdadu.

Udruženje novinara Srbiji i Sindikat novinara Srbije zatražili su od Međunarodne federacije novinara uoči prošlogodišnjeg 23. aprila, dana kada je bombardovan RTS, da se ovaj datum obeležava kao dan sećanja na sve ubijene u medijima koji su proglašeni za vojni cilj.

Vajt je naglasio da je Evropska federacija novinara želela da prošle godine u Beogradu obeleži desetu godišnjicu bombardovanja zgrade u Aberdarevoj, ali da u tome nije uspela, između ostalog i zbog «neslaganja dva srpska novinarska udruženja».

UNS i SNS pozivaju kolege da sutra, 23. aprila u 13.30 u Aberdarevoj zajednički razvijemo transparent Mediji nisu vojni cilj.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi