Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje pretnje dopisniku Kurira iz Subotice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 04. 2010.

UNS osuđuje pretnje dopisniku Kurira iz Subotice


Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje pretnje dopisniku Kurira iz Subotice Branku Žujoviću, koje mu je uputila Suzana Mališanović, supruga Predraga Mališanovića, vlasnika preduzeća „Azohem“ iz Subotice.

Ona je, nezadovoljna što je u Kuriru objavljena vest da je Poreska policija zaplenila vozila Azotari iz Subotice, čiji je takođe vlasnik Mališanović, pozvala Žujovića i rekla mu da mu „nije mesto u Subotici“.

Nekoliko dana posle poziva supruga Branka Žujovića, koja je bila zaposlena u „Azohemu“, ostala je bez posla. Njoj je Suzana Mališanović rekla da „više ne dolazi na posao“, bez ikakvog dodatnog obrazloženja.

Inače, Mališanović je i član konzorcijuma „Vojvodina info“, koji je vlasnik nekoliko medija u Vojvodini, među njima i Subotičkih novina, u kojima novinari i zaposleni plate nisu primili nekoliko meseci, o čemu je Žujović u Kuriru takođe pisao.

UNS je ove postupke shvatio kao pretnju i odmazdu zbog objavljivanja informacija koje su od interesa za javnost i preduzeće sve kako bi zaštitio kolege i članove njihovih porodica koji trpe pritiske zbog obavljanja novinarskog posla.

UNS smatra da svako ko je nezadovoljan novinasrkim tekstovima svoja prava može veoma efikasno zaštiti pred nadležnim institucijama, a ne pretnjama i ucenama, kao i da su novinari, naročito u malim sredinama, u težem položaju jer su izloženi mnogo većim pritiscima lokalnih moćnika nego što su novinari u Beogradu.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi