Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Pronaći napadača na urednika Žig Info portala Željka Matorčevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 10. 2018.

UNS: Pronaći napadača na urednika Žig Info portala Željka Matorčevića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija pronađe napadača i utvrdi okolnosti napada koji je danas prijavio glavni i odgovorni urednik portala „Žig Info“ Željko Matorčević. Kako je Matorčević rekao UNS-u, on je jutros u Leštanima fizički napadnut i nanete su mu teže telesne povrede. „Mladić star oko 20 godina prvo me je pratio nekoliko stotina metara da bi me zatim udario u potiljak. Od siline udarca, pao sam na zemlju, a on je nastavio da me udara. Nakon što je iz suprotnog smera naišla kolona vozila, mladić je pobegao.

Dok me je udarao rekao je: ’Ovo ti je zato što si dobacio mojoj sestri na trafici pa je zbog toga dobila epi napad’“, kaže Matorčević.

On dodaje da je slučaj prijavio policiji koja je razgovarala i sa radnicom trafike na kojoj je neposredno pre napada kupovao i koja je rekla da sa tim slučajem nema veze, niti da ima brata.

„Ne mogu da tvrdim apsolutno da napad ima veze sa nekim konkretnim slučajem o kojem smo pisali, ali mislim da nema zbog čega drugog da me napadaju osim zbog posla koji obavljam. Naša redakcija je još pre godinu dana tužilaštvu prijavila pretnje koje je dobijala i još uvek nismo dobili odgovor“, kaže Matorčević.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi