Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo vređanje novinara Sene Todorović i Milutina Mitrića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 01. 2019.

UNS: Neprihvatljivo vređanje novinara Sene Todorović i Milutina Mitrića

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i smatra neprihvatljivim uvrede koje su prehodnih dana nosioci političkih funkcija i članovi političkih partija uputili novinarima Seni Todorović i Milutinu Mitriću. Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, u raspravi na Tviteru 14. januara, vređao je novinarku Senu Todorović, nazvavši je „matorom žutom kučkom koja se usuđuje da komentariše ljude o kojima ništa ne zna“.

Banđur je juče na ovoj društvenoj mreži napisao da mu je „žao što je, nakon provokacije, Seni Todorović uputio reči koje su u trenu sublimirale duševni bol koji mu je nanet, a koje, potpuno se slaže, nisu primerene! Zloupotrebljava se i u prvi plan ističe da je Sena Todorović novinarka sa ciljem da se podmetne namerno vređanje novinarke, kako bi se izvukle neke paralele! Otpisujem na ono što tviteraš piše, a ne prema zanimanju ili nekoj drugoj osobini!“, napisao je, između ostalog Banđur.

Branko Ćirjaković iz Subotice, uz brojne uvrede i psovke, na svom Fejsbuk profilu zapretio je novinaru "Subotičkih novina" Milutinu Mitriću i tražio od njega da se izvini što je pisao o njegovom ocu Srećku Ćirjakoviću.

Branko Ćirjaković je, kako navodi na svojim profilima na društvenim mrežama, član „Narodnog Slobodarskog Pokreta, desničar, suverenista“.

„Ako to ne objaviš u svom članku onda ćemo videti koje su nam opcije da naplatimo svoju čast. Mali je grad, pa kad se sretnemo dogovorićemo se. A moramo to brzo jer ubrzo ćeš ostati i bez tog poslića što te drži u polusitom stanju kojim si zadovoljan. Operi prsluk i vidimo se brko“, napisao je nakon vređanja Ćirjaković.

UNS protestuje zbog jezika mržnje upućenog novinarima i ističe da je ovakav način javne komunikacije nije prihvatljiv za nosioce političkih funkcija, ali ni članove političkih stranaka.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

25.01.

2019.

earthworker [neregistrovani] u 12:46

Re:

gospodine cirjakovic, meni je dovoljno to sto je vas sin branko napisao. i nije mu prvi put. bezpbrazni i bahati tatin sin.

Odgovori
sre

16.01.

2019.

Srećko Ćirjaković [neregistrovani] u 13:17

Obrazloženje teksta Branka Ćirjakovića

Ništa drugo nije potrebno, osim da objavite kolumnu novinara Milutina Mitrića, objavljenu u Subotičkim novinama od 11. Januara, pod naslovom "Gradska zakerala" gde je napisao pregšt laži na moju štetu, za koje imam dokaze da je neistina.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi