Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i SNS: Omogućiti redakciji "Svetlosti" pravo na štrajk
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 02. 2011.

UNS i SNS: Omogućiti redakciji "Svetlosti" pravo na štrajk

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SNS) protestuju zbog onemogućavanja pristupa radnom mestu zaposlenima u nedeljniku "Svetlost" koji su u ponedeljak 7. februara započeli generalni štrajk.

UNS i SNS ističu da je poslodavac postupio protivno Zakonu o štrajku i time grubo prekršio prava zaposlenih u ovoj medijskoj kući.

Zaposleni u "Svetlosti" stupili su u generalni štrajk jer im poslovodstvo duguje u proseku 12 plata, a doprinosi im nisu uplaćivani od maja 2009. godine.

Osim pritisaka i uvreda koje svakodnevno trpe od pojedinih članova Upravnog odbora "Svetlosti", zaposlenima je jutros onemogućeno da štrajkuju time što su promenjene brave na kancelarijama u redakciji.

UNS i SNS smatraju nedopustivim što se u najnovijem broju "Svetlosti" u impresumu navode imena 14 zaposlenih koji su u štrajku, a nisu ni na koji način učestvovali u pravljenju novina.

UNS i SNS ističu da Gvozden Jovanović, v. d. glavnog i odgovornog urednika i predsednik Upravnog odbora "Svetlosti", koji je po zakonu odgovoran za istinitost impresuma, nema pravo da u impresumu potpisuje ljude koji nisu učestvovali u pisanju, pripremanju, prelomu i pripremi za štampu "Svetlosti".



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi