Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da zaštiti zaječarske novinare koji istražuju težak incident u „Noćnom klubu 54“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 03. 2019.

UNS: Policija da zaštiti zaječarske novinare koji istražuju težak incident u „Noćnom klubu 54“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od zaječarske policije da omogući nesmetan rad novinara koji istražuju i pišu o incidentu u kojem su u subotu u „Noćnom klubu 54“ nasilnici teško povredili maturanta Borisa Brnzanovića.

Kako je UNS-u rečeno u produkciji „Za media“ uoči današnje konfrencije za štampu koju su povodom tog događaja zakazali novinari ove produkcije, pojavio se šef obezbeđenja „Noćnog kluba 54“ koji je tražio da se prekine sa izveštavanjem koje dovodi „Noćni klub 54“  i njega u negativan kontekst.  Na komentar urednika „Za medie“ Dušana Vojvodića da su završili razgovor, on je dobacio „ne, nismo završili“.

Prethodno je vlasnik „Noćnog kluba 54“ poznat pod nadimkom „Talijan“ telefonom zvao Dušana Vojvodića tražeći da ne pominje obezbeđenje, kao i da se prekine sa izveštavanjem o incidentu u ovom klubu.

Konferenciju na poziv produkcije „Za media“ obezbeđivala je policija.

UNS-u je u ovoj produkciji rečeno da je u sve vreme trajanja konferencije ispred bio parkiran automobil u kojem je viđana osoba koja je nanela teške telesne povrede maturantu.

Inače, informaciju o prebijanju maturanata koji su mirno napustili lokal nakon što su ih provocirali nasilnici, prvo je objavila produkcija „Za media“, a zatim su je preneli prestonički mediji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi