Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlada Vojvodine da sprovede odluku o DVP
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 03. 2011.

UNS: Vlada Vojvodine da sprovede odluku o DVP

Udruženje novinara Srbije (UNS) posle današnje najave VAC-a da za svoj udeo u Dnevnik Vojvodina Presu počne da traži kupce, ponovo poziva Vladu Vojvodine da se izbori za poštovanje svoje odluke da zaposleni umesto dobijanja novog vlasnika, postanu većinski vlasnici lista „Dnevnik“.

Za UNS je neshvatljivo da manjinski vlasnik-Vlada Vojvodine iako je prihvatila ne sprovodi želju kompanije VAC od septembra 2010. da udeo od 55 odsto bez naknade prepusti zaposlenima u DVP-u.

UNS-u nije jasno kako je moguće da manjinski vlasnik Dnevnik Vojvodina Presa, Dnevnik Holding, čiji je osnivač Vlada Vojvodine, zapravo koči predaju vlasništva u DVP-u. Za UNS je odugovlačenje u sprovođenju odluke čudno i zbog toga što je VAC spreman da na pet godina zamrzne potraživanja od DVP-a.

UNS podseća da je danas medijska grupacija VAC objavila da traži kupce za svojih 55 odsto vlasništva u DVP-u jer Dnevnik Holding blokira njenu ponudu odnosno poklon zaposlenima.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi