Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Podrška glavnom uredniku Mađar soa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 06. 2011.

UNS: Podrška glavnom uredniku Mađar soa

Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorava da je pokušaj smene glavnog urednika lista Mađar So Čabe Presburgera dokaz da je novinarstvo u Srbiji u najvećoj krizi od Petog oktobra naovamo.

Pokrećući postupak za smenu Presburgera zato što Mađar so nije dovoljno izveštavao o radu predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija i što novinari ovog lista nisu propratili svaku pres konferenciju Saveza vojvođanskih Mađara, Upravni odbor ovog lista otvorio je sezonu otvorenog lova na profesionalne novinare koji nisu spremni da poslušaju svaki mig političara.

UNS protestuje što političke smene urednika postaju praksa u državnim i privatnim medijima u Srbiji i poziva javnost da se toj praksi glasno usprotivi u slučaju Mađar soa, dnevnika koji se značajnim delom finansira novcem poreskih obveznika.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi