Naslovna  |  Saopštenja  |  USNS i UNS osuđuju ponašanje potpredsednika FK "Novi Pazar"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 09. 2011.

USNS i UNS osuđuju ponašanje potpredsednika FK "Novi Pazar"

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuju ponašanje potpredsednika FK“ Novi Pazar“ Tarika Imamovića koji je dopisniku Sportskog Žurnala Esadu Kučeviću zabranio da izveštava sa utakmica ovog kluba, nezadovoljan njegovim pisanjem o stanju u novopazarskom fudbalskom klubu.

Pretnje upućene kolegi Kučeviću, da će biti likvidiran ako nastavi da piše o FK.“Novi Pazar“, samo su još jedan u nizu slučajeva, u kojima lokalni moćnici uzimaju sebi za pravo da uređuju novine i odlučuju šta sme, a šta ne sme da se piše.

USNS i UNS pozivaju nadležne organe MUP-a Srbije da najozbiljnije istraže ove pretnje, i preduzmu mere zaštite kolege Kučevića, a organe Fudbalskog saveza Srbije da preduzmu disciplinske mere protiv funkcionera kluba, koji krše sve norme profesionalnog ponašanja i propise FIFA i UEFA.

Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da se nastavlja serija pretnji i zastrašivanja novinara u režiji ljudi koji dolaskom na određene funkcije umišljaju da im je baš sve dozvoljeno. Stoga apelujemo na kolege novinare da ispolje maksimalnu solidarnost i pruže podršku kolegi Kučeviću u njegovoj borbi za odbranu profesije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi