Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo ponašanje srednjoškolaca prema novinarima u Leskovcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 03. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Neprihvatljivo ponašanje srednjoškolaca prema novinarima u Leskovcu

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad i vređanje novinara portala Jugmedia i dopisnica novinskih agencija Beta i FoNet na novinarskom zadatku u centru Leskovca dok su izveštavali sa protesta srednjoškolaca protiv Parade ponosa u tom gradu.

Zamenik glavnog urednika portala Jugmedia Dragan Marinković potvrdio je za UNS da su srednjoškolci na skupu vikali na kolege, vređali ih, psovali, a da je njega jedan od demonstranata odgurnuo kada je pokušao da ih fotografiše.

„Nasrnuli su na dopisnicu Bete, a koleginicu iz FoNeta su psovali. Osetio sam udarac u levu potkolenicu, a zatim sam pao. U urgentnom centru su konstatovane lakše povrede. Policiji sam dao izjavu“, rekao je UNS-u Marinković.

UNS istovremeno je iznenađen i zabrinut zbog ponašanja maloletnika na protestu koji nije prijavljen i očekuje da njihovi roditelji i profesori otvoreno razgovaraju sa svojom decom i učenicima o ovom nemilom incidentu.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

02.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 22:03

NVO

JuKomendija je NVO, kao i Jugpres. Inace samo to dvoje novinara dobijaju pretnje i neko nasrce na njih. Poslednjih 5-6 godina samo se njima preti pored toliko novinara u Leskovcu i okolini. Reakcija UNS-a je pravovremena, ali treba videti sta je sa to dvoje koje pokusavaju da se bave ovom casnom profesijom kakvo je novinarstvo.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi