Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Opštinske vlasti Aleksandrovca da omoguće rad Gvozdenu Zdraviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 12. 2011.

UNS: Opštinske vlasti Aleksandrovca da omoguće rad Gvozdenu Zdraviću

Udruženje novinara Srbije ogorčeno je zbog ponovnog sprečavanja dopisnika lista “Blic” iz Aleksandrovca Gvozdena Zdravića da u ovom gradu obavlja svoj novinarski posao.

Zdraviću su jutros portiri Opštine Aleksandrovac onemogućili prisustvo na sednici opštinskog parlamenta na kojoj se raspravljalo o predlogu budžeta za 2012. godinu.

Prema rečima očevica događaja, odbornika Čedomira Petkovića portiri Opštine Aleksandrovac su “na grub način” Zdraviću zabranili da uđe u skupštinsku salu i prati sednicu. Nakon Petkovićevog insistiranja da Zdraviću dopuste da uđe i obavi novinarski zadatak, portiri su otišli da konsultuju predsednika Skupštine opštine Aleksandrovac Tomišu Savkovića koji im nije dozvolio da Gvozdena Zdravića puste da prisustvuje zasedanju.

Prema rečima Gvozdena Zdravića, “ovo je ko zna koji po redu skandal u SO Aleksandrovac od strane njenih čelnika, a sve zbog toga što argumetnovano piše o brojnim zloupotrebama vlastodržaca Aleksandrovca i trošenju para građana Župe iz opštinske kase”.

UNS podseća opštinske čelnike u Aleksandrovcu da su ovim činom grubo prekršili Zakon o javnom informisanju posebno član 2 i član 10 koji obavezuje “državne organe i organizacije, organe teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne službe i javna preduzeća, kao i poslanike i odbornike da informacije o svome radu učine dostupnim za javnost i to pod jednakim uslovima za sve novinare i sva javna glasila”.

UNS poziva aleksandrovačku opštinsku vlast da bezuslovno prekine sa nedopustivom praksom kršenja Zakona o javnom informisanju i diskriminacijom Gvozdena Zdravića, a od predsednika SO Aleksandrovac Tomiše Savkovića očekuje da kolegi Zdraviću omogući pristup skupštinskim sednicama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi