Naslovna  |  Šta radimo  |  Projekti  |  „Gradovi i opštine prijatelji medija“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projekti

„Gradovi i opštine prijatelji medija“

Udruženje novinara Srbije pokrenulo je projekat „Gradovi i opštine prijatelji medija“ imajući u vidu značaj informisanja javnosti o primeni novih medijskih zakona i kontroli raspodele budžetskih sredstava za projektno sufinansiranje medija.

Projekat je trajao od 1. aprila  do 15. decembra 2015. godine, a finansijski ga je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Bio je usmeren na istraživanje i izveštavanje o projektnom sufinansiranju, podsticanje lokalnih samouprava da izdvajaju najmanje dva odsto budžeta za medije i praćenje privatizacije medija. Svojim aktivnostima povećali smo transparentnost ovih procesa  i doprineli javnoj kontroli i sprovođenju zakona. 

UNS je značajno doprineo da se smanji broj neragularnosti i da se poveća broj raspisanih konkursa. Zajedno sa kolegama iz Koalicije novinarskih i medijskih udruženja reagovali smo na kršenja propisa, nailazeći u većini tih slučajeva na pozitivnu reakciju lokalnih samouprava.

Objavljivali smo istraživačke priče o projektnom sufinansiranju medija i privatizaciji.

U okviru projekta objavljeno je 289 informacija i tekstova, na UNS-ovom Tviter i Fejsbuk nalogu preneto je više od polovine objavljenih informacija. Procena je da je naš medijski sadržaj na sajtu UNS-a, društvenim mrežama i u drugim medijima objavljivan više od 800 puta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi